Balesete után elfutott a rendszámtáblákkal a csíkszentdomokosi sofőr

Sáncba hajtott járművével a hét végén egy csíkdánfalvi férfi. Utána elfutott a helyszínről, és magával vitte az autó rendszámtábláit is. Nem véletlenül: ittas volt, a gépkocsija pedig nem volt beíratva a forgalomba.

A Hargita megyei rendőrség hétfői beszámolója szerint a 45 éves sofőr vasárnap délután a DE 578-as jelzésű úton Gyergyószentmiklós irányába tartott. Csíkszentdomokos határában, egy kanyarban a jármű kisodródott a sávjáról, és az út melletti sáncban állt meg.

Ahelyett, hogy segítséget hívott volna, a férfi elmenekült a helyszínről, a sáncban hagyva az autót. A különös az volt, hogy magával vitte a jármű rendszámtábláit is. A rendőrök azonban rövid idő alatt azonosították a cserbenhagyott gépkocsi vezetőjét.

Kiderült, hogy A. E. ittasan ült kormányhoz, szondáztatáskor 1,02 mg/l légalkohol-koncentrációt mutatott a műszer. A rendszámtáblákat pedig azért vitte magával, mert azokat törvénytelenül szerelte fel a sáncban hagyott autóra. Ez a jármű ugyanis nem volt forgalomba íratva.

A csíkszentdomokosi férfi ellen ittas vezetésért és forgalomba beíratlan járművel való közlekedésért indult büntetőjogi vizsgálat.

Kimaradt?