Hat év börtönt kapott a frissen megválasztott dévai polgármester

Mircia Muntean frissen megválasztott dévai polgármestert két év szabadságvesztésre ítélte a Fellebviteli Bíróság ittas vezetés miatt, és további négy évet kapott hivatali visszaélésért. Az ítélet nem jogerős. 

Amint arról itt beszámoltunk, Mircia Muntean szociádemokrata parlamenti képviselő 2014-ben erősen ittas állapotban okozott balesetet, majd elbújt a bokorban.  A bíróság most két év börtönt szabott ki tettéért. Korábban Muntean négy év felfüggesztettet kapott hivatali visszaélésért.

Mircia Muntean igaz pártvándor, volt a Nemzeti Liberális Párt, az Országos Szövetség Románia Haladásáért és a Szociáldemokrata Párt tagja, innen ment át Geoană alakulatához. Korábban, 1996 és 2012 között szintén Déva polgármestere volt. A négy év felfüggesztett börtönbüntetést illegális telekügyek miatt kapta. Ha jogerősen elítélik két évre az ittas vezetésért, akkor le kell töltenie a négy évet is.

Viselt dolgai ellenére jelöltette magát a június 5-ei önkormányzati választásokon, és el is nyerte a polgármesteri tisztséget. 

A pénteken hozott ítélet nem jogerős, 10 napon át megfellebbezhető. Amennyiben Mircia Munteant jogerősen elítélik, időközi önkormányzati választásokat írnak ki Déván. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?