Veszélyes a Facebook Messenger mobilalkalmazás

Egy olyan magas kockázatú sérülékenységet találtak biztonsági szakértők a Facebook Messenger mobilalkalmazásban, amit kihasználva a támadó meg tudja változtatni a beszélgetések adatait – írja az MTI.

Mivel egyre több ember a személyes, és üzleti kommunikációját is Messengeren keresztül intézi, a sérülékenységet különösen szerteágazó módon használhatja ki a támadó. A sérülékenységgel visszaélve módosítani, vagy törölni lehet a küldött üzeneteket, fotókat, fájlokat, és minden adatot amit elküldenek.

Ezen felül a támadó módosíthatja az előzményeket, vagy jogi következményekkel járó üzeneteket törölhet. Így bűncselekmények nyomait tüntetheti el, továbbá egy link vagy fájl módosításával ráveheti a felhasználót arra is, hogy kártékony kódot telepítsen az eszközére.

A sérülékenységet kiküszöbölő frissítés már elérhető. Ehhez az alkalmazás legfrissebb változatát kell letölteni a digitális áruházakból. A Facebook közleményében az olvasható, hogy csak a mobilos appot érintette a probléma, és csak az androidos verziót.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?