Félig már módosult a dohányzásellenes törvény

Elfogadta kedden a szenátus a dohányzásellenes törvény szigorán enyhítő módosítási javaslatokat. Ha a képviselőház is rábólint, hatályba lép az új jogszabály – írja a Mediafax.

A módosított törvényben új meghatározást kap a zárt, nyilvános tér fogalma. E szerint csak a minden oldalról elkerített és befedett, nyilvános helyiségekben tilos a dohányzás. Ha a módosítás életbe lép, akkor dohányozni lehet például a két oldalról bekerített és lefedett nyári teraszokon vagy a munkahelyek erkélyein, ahol jelenleg nem lehet rágyújtani.

A szenátorok elfogadták azt a módosító javaslatot is, hogy a pszichiátriai kórházakban erre a célra kialakított, zárt nyilvános terekben is legyen lehetséges a dohányzás. Ezt eddig csak a repülőterek dohányzó-helyiségeiben engedélyezték.

A módosítás egyik kezdeményezője, Cătălin Boboc képviselő egy korábbi szakbizottsági ülésen elmondta, rengeteg jelzést kapott az elmúlt napokban arra, hogy a dohányzásellenes törvény túlságosan szigorú. „A törvényeknek alkalmazkodniuk kell a realitásokhoz. Képtelenség kitiltani a tengerparti teraszokról a dohányosokat” – érvelt a politikus

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?