Antal Árpád: mutassuk meg, hogy ebben az országban számolni kell velünk

„Ha ma is akarnak tenni valamit a városért, Székelyföldért vegyenek részt a választásokon”, hívta fel a figyelmet vasárnap Antal Árpád. Az RMDSZ sepsiszentgyörgyi polgármester jelöltje 11 órakor a Stadion utcai sportcsarnoknál berendezett választási körzetben adta le szavazatát.

Azt követően a sajtó érdeklődésére kifejtette: „Székelyföldön az önkormányzatok jelentik számunkra a lehetőséget, hogy megmutassuk, mit tudunk tenni szülőföldünkért, ha hagynak minket dolgozni. Éppen ezért abban bízok, hogy sok ember elmegy ma választani, de nyilván abban is reménykedek, hogy Marosvásárhelytől Szatmárnémetiig meg tudjuk erősíteni az önkormányzati jelenlétünket.

Egyetlen lehetőségünk arra, hogy megmutassuk, velünk ebben az országban számolni kell, az ha részt veszünk a választásokon, megmutatjuk, hogy jelen vagyunk és akarunk valamit, ezt kifejezzük azzal hogy elmegyünk szavazni. Megköszönöm minden sepsiszentgyörgyinek, amit városáért tett, minden székelyföldinek, amit Székelyföldért tett, és ha mai is akarnak valamit tenni a városért, Székelyföldért akkor vegyenek részt a választásokon, erre kérek mindenkit”, összegzett Antal Árpád.  

Tamás Sándor, az RMDSZ Kovászna megyei tanácselnökjelöltje Kézdivásárhelyen, az oroszfalvi körzetben szavazott családjával együtt. „Székelyföld jövőjére szavaztam ma, azért mert szeretem Székelyföldet, s mert tenni is akarok érte, ahogy mindannyian, akik szeretjük szülőföldünket. Akkor tehetünk a legtöbbet ma, ha minél többen elmegyünk választani és a saját, családunk és közösségünk jövőjére szavazunk.” ‪

Gyerő József, az RMDSZ Kovászna városi polgármesterjelöltje szavazata leadását követően úgy nyilatkozott: „Az elmúlt hónapok megerősítettek abban a hitemben, hogy egy elhivatott csapattal tudunk eredményeket felmutatni. Ezt pozitívan fogadták az emberek is. A terveink megvalósíthatók és mi dolgozni fogunk azért, hogy a ezek valóra váljanak!”

Klárik László háromszéki RMDSZ szenátor is családjával kereste fel a szavazókörzetet. "Szemerján, ebben az iskolában szavaztam sokadszor életem során, de először úgy, hogy gyermekeim is élhettek választói jogukkal, amelyikben az írás-olvasást, számolást tanultam. Én azokat a jelölteket támogattam szavazatommal, akik eddig is tettekkel bizonyították, hogy élhető jövőt tudnak építeni városunkban, Háromszéken, Székelyföldön”, nyilatkozta a háromszéki szenátor.

Nő Háromszéken a tanácsosok száma

Kovászna megyében 214 szavazókörzetbe várják este 9 óráig a 183.993 szavazójogú polgárt, hogy a következő négy évre megválasszák a településük polgármesterét, a helyi és megyei tanács tagjait.  Vasárnap Háromszéken 45 polgármestert és 584 helyi és megyei tanácsost választanak.

Kovászna megyében a következő négy évben nagyobb lesz a helyi és megyei tanácsosok száma, mint négy évvel korábban. Ennek oka, hogy az elmúlt években megnőtt egyes települések lakossága, ez főként azzal magyarázható, hogy sok család városról falura költözött. Kovászna megyében jelenleg 573 helyi és megyei tanácsos tevékenykedik az önkormányzatokban, a mai választást követően viszont 584 tanácsos kerül be ezekbe a testületekbe.

Kapcsolódók

Kimaradt?