Nagyon derogált a rendőrtisztnek, hogy sofőrként megbírságolták

Megbírságolták a Szeben megyei rendőrség egyik magas beosztású felügyelőjét, mert telefonált vezetés közben. Ezt nem tudta lenyelni, és trágárul fenyegetni kezdte a munkáját végző nagyszebeni közlekedési rendőrt.

A május elején történt esetről videó készült, ami a napokban került fel a YouTube-ra, és pénteken számolt be róla a turnulsfatului.ro portál. A felvételről kiderül: Sandu Toader felügyelő nagyon nehezen viseli, hogy az egyszerű földi halandókhoz hasonlóan őt is megbírságolhatják. "Légy boldog!", "Tégy amit akarsz" – puffogja a végig tisztelettudóan viselkedő közlekedési rendőrnek.

A felügyeli közli, hogy nem hajlandó aláírni a bírságolási jegyzőkönyvet, „Hozd az iratot az irodámba” – mondja a közlekedési rendőrnek. Amikor utóbbi elmagyarázza, hogy sofőrként kihágást követett el és a törvény szerint tudomásul kell vennie a jegyzőkönyvet, Sergiu Toader kifakad: „Vigyed Voineának vagy akinek akarod”.  Voinea keresztneve Narcis, és a Szeben megyei közlekedési rendőrség parancsnoka.

A közlekedési rendőr ismét elmagyarázza neki, hogy a kihágásáért 125 lej bírságot kell 48 órán belül kifizetnie, illetve két büntetőpontot is kapott. „Megb… majd téged a főnököd!” – válaszolja búcsúzul Sergiu Toader, majd elhajt.

Kimaradt?