Szemtanú: a levegőben leállt a lezuhant helikopter motorja

Már a levegőben leállt a Moldova Köztársaságban lezuhant SMURD helikopter motorja – állítja a tragédia egy szemtanúja, akinek beszámolója szerint nem sokkal később már csak egy robbanás hallatszott, amikor a gép a földbe csapódott.

„Hallottam a helikoptert. A motorzaj hol hallatszott, hol pedig elhallgatott. Aztán már csak egy robbanás hallatszódott” – idézték a szemtanút a hírtelevíziók. A férfi odarohant a lezuhant géphez, ahol csak szénné égett holttesteket látott. A helikopter darabjai szétszóródtak a földön. Ezután érkeztek a mentősök és a tűzoltók, utóbbiak hamar eloltotta a lángokat. 

A helikopter a Cantemir rajonban, Hărăgaș település mellett zuhant le csütörtökön helyi idő szerint két óra után a román-moldáv határ közelében. A fedélzeten négy személy tartózkodott, a két pilóta mellett egy orvos és egy asszisztens, mind a négyen életüket vesztették.

A rohammentő-szolgálatnak 2003 óta ez a negyedik helikoptere, amely szolgálati repülés közben zuhant le és a legénysége életét vesztette. Kis idővel a tragédia előtt a helikoptert lefilmezték, amikor útnak indul Chişinăuba, fedéleztén egy beteggel.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?