Kampányzáró Sepsiszentgyörgyön: számít a lakosság véleménye

Az elmúlt évek megvalósításait és jövendőbeli terveket ismertette alig egy hetes választási kampányában a sepsiszentgyörgyi RMDSZ.

Antal Árpád polgármesterjelölt csütörtöki kampányzáró sajtótájékoztatóján elmondta: az elmúlt napokban 16 000 magyar és 4000 román nyelvű kampányújságot igyekeztek eljuttatni minden háztartásba, illetve az önkéntesek mellett a tanácsos jelöltek az utcán álltak szóba az emberekkel, meghallgatták azok véleményét és javaslatait. Antal Árpád arra kéri a sepsiszentgyörgyieket: vasárnap menjenek el szavazni, hiszen fontos azt megmutatni, hogy beleszólunk a közélet alakításába és felmutatni, hogy Székelyföldön magasabb lesz a választásokon való részvétel, mint az országos átlag.

A városvezető kifejtette: a kampányidőszak alatt négy másik polgármesterjelölt arról beszélt, hogy mi az, ami nincsen megoldva a városban, mert nekik ez a feladatuk, hogy erre hívják fel a figyelmet. „Ez nem egy negatív kampány része, mert valós problémákról beszéltek. Nagyon sok a megoldatlan probléma a városban, ezért is kell folytatni a munkát. Viszont azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt nyolc évben. Köszönöm az emberek türelmét, az elmúlt időszak intenzív munkálatai nemcsak a szentgyörgyi emberek ingerküszöbét érték el, hanem az enyémet is. De olyan időszak, hogy egyszerre húsz-harminc utca legyen feltúrva, többé nem lesz, mert erre már nem lesz szükség, mutatott rá Antal Árpád.

Miklós Zoltán a sepsiszentgyörgyi önkormányzat RMDSZ frakciójának vezetője elmondta: a kampány során az emberekkel való szembenézést választották. Abban bízik, hogy most vasárnap

a jó választási részvétel mellett, jó eredményt is hoz az RMDSZ

számárra. Sepsiszentgyörgyön szeretnék megtartani a jelenlegi kétharmados tanácsosi többséget. Antal Árpád polgármester hozzátette: úgy érzik, a szövetség jelöltjei megérdemlik a lakosság támogatását, hiszen az elmúlt négy évben nem éltek vissza a kétharmados többségükkel, a tanácshatározatok 90 százalékát mind az öt politikai szervezet képviselőivel közösen fogadták el. „Nem erőből nyomtuk át a tanácshatározatokat, hanem konszenzusra törekedtünk”, mondta Antal Árpád.

Tóth Birtan Csaba az RMDSZ alpolgármester jelöltje szerint atipikus volt a választási kampány, Sepsiszentgyörgyön alig látszik, hogy vasárnap választások lesznek. Ez arra teremtett lehetőséget, hogy az elmúlt évek megvalósításairól beszéljenek, miközben az ellenzék a hiányosságokra hívta fel a figyelmet. „Ezeket a hiányosságokat ismerjük, és a következő években próbáljuk megoldani. Hozzátette: a kampány ideje alatt a sepsiszentgyörgyi lakosság 85 százaléka pozitívan viszonyult az RMDSZ jelöltjeihez és értékelte a megvalósításokat, mindössze 15 százaléknyian voltak elutasítóak.

Sztakics Éva alpolgármester kifejtette: Sepsiszentgyörgyön a munkájukkal kampányoltak, megvalósításaik szerepeltek a kampány újságban. Ugyanakkor az ellenjelöltek által jelzett „forrópontok” valóban léteznek a városban, nincs minden rendbe téve, de azon dolgoznak, hogy ezeket helyrehozzák, hiszen

nincs olyan település, ahol minden probléma meg lenne oldva, mindig lesz amin javítani.

A következő években is azt szeretnék, hogy Sepsiszentgyörgy megőrizze és erősítse a kulturális jellegét és olyan környezetet teremtsenek, ahová a fiatalok szívesen hazatérnek.

Tischler Ferenc alpolgármester elmondta: 16 éve vesz részt különböző választási kampányokban, és ez volt az első, amely ilyen visszafogottra sikerült. Idén viszont arra volt lehetőség, hogy közvetlenebb legyen a kampány, személyesen beszéljenek az emberekkel, akiktől értelmes és értékes, mindennapokból vett észrevételeket javaslatokat kaptak.   

Czimbalmos Csaba városgondnok úgy véli a sepsiszentgyörgyi polgárok tudják kire kell most vasárnap szavazni, mert látják azt hogyan alakultak a dolgok a városban. Vannak hiányosságok, és akik ezekkel elégedetlenek, azok is az RMDSZ-re kellene szavazzanak, mert láthatják, hogy ez a csapat, amely a problémákat meg tudja oldani, véli Czimbalmos Csaba. 

Kapcsolódók

Kimaradt?