Péter Ferenc: egy képviselet akkor tud erős lenni, ha ismeri a közösség problémáit

„A Maros megyei ember legnagyobb problémáit az alacsony munkabérek és a munkahelyek hiánya jelenti. Amíg azon kell törnie a fejét a családfenntartónak, hogy miből él egyik napról a másikra, miként teremti elő a megélhetőséget gyermekei számára, nem fogja itthon keresni boldogulást” – fogalmazott Péter Ferenc, az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltje kedden a Maros megyei szabédi lakossági fórumon.

Hozzátette: ezen csak úgy lehet változtatni, ha befektetőket hoznak a megyébe, akik olyan munkahelyeket teremtenek, ahol méltányos bérezést kapnak az alkalmazottak. Ehhez pedig vállalkozóbarát környezetre van szükség, ami azt jelenti, hogy kiépített úthálózat kell, amely nem elszigeteli a megyét, hanem összeköti a külvilággal.

Az RMDSZ szovátai polgármestere hangsúlyozta, Maros megye tanácselnök-jelöltjeként kötelessége ismernie a megye lakosságának problémáit, mind a vidéken, mind pedig a városi környezetben élőkét, hiszen e nélkül nem lehet hiteles a képviselet. „Az elmúlt 16 évben kifejtett munkát is azokra az ismeretekre és igényekre alapoztam, amely Szováta lakosságában megfogalmazódott, a város lakóinak az elvárásait hangoltam össze a fejlesztési lehetőségekkel. Egy képviselet csak akkor tud erős lenni, ha ismeri és felismeri a közösség problémáit. A megyének közép- és hosszú távú tervekre van szüksége ahhoz, hogy fejlődésnek induljon. Rövidtávon orvosolni tudunk pár problémát, azonban ezek csak pillanatnyi megoldások, ezekre nem alapozhatunk.”

Péter Ferenc elmondta, hogy a polgármesterként szerzett tapasztalatát a megyei önkormányzat vezetésében kamatoztatná, hiszen csak így tudnak a községeknek és városoknak támogatásokat biztosítani. „Az RMDSZ megyei tanácsosjelölt listáján olyan személyek szerepelnek, akik bizonyítottak az elmúlt időszakban, tettek a magyar közösségért. Akiket hozzáértő polgármesterek támogatnak, akik tudják, mit kell tenni annak érdekében, hogy magyar közösségeink fejlődjenek. Egy erős képviselettel lendületbe hozzuk a megyét” – nyomatékosított Péter Ferenc Hozzátette: meggyőződése, hogy amennyiben ugyanazokat a lépéseket követi, mint Szovátán, a megyét is el tudja indítani a fejlődés útján.

Kimaradt?