Tortával édesítették a szintfelmérő negyedikes matematikatételeit

Kedden a matematikapróbával folytatódott a negyedikesek számára az országos szintfelmérő. Hétfőn román nyelvből írtak a kicsik, később a kisebbségek anyanyelvből is felmérik tudásukat.

Matematikából két tételsor közül választhattak a negyedikesek.

Az egyes tételsor pizzával, a kettes tortával próbálta érdekesebbé tenni a feladatokat. "A pizza egy jellegzetes olasz étel, egyfajta lepénykenyér. Zöldséget, sajtféléket, húst, fűszereket és más feltéteket tesznek rá, majd sütőben megsütik. Nápoly városából ered (a legnagyobb város Olaszország déli részén). Ha megoldod a tesztet, megismerheted ennek az ízletes és tápláló, világszerte népszerű ételnek a történetét és elkészítésének módját" - olvasható az egyes tételsorban.

A kettes tételsor pizza helyett tortával édesítette a feladatokat: „A torta egy édes, krémes, glazúros vagy gyümölcsös sütemény. Rendszerint ünnepségeken és más események alkalmával fogyasztják. Mária osztálya elhatározta, hogy a tanévzáró ünnepségre tortát készít. Ezért minden tanuló az interneten keresgélt tortareceptek után. Ha megoldod a tesztet, megismered a torta történetét és elkészítésének titkait”.

Az egyes és a kettes tétel itt és itt található.

A hatodikosok országos szintfelmérőjéről itt olvashat.

Kapcsolódók

Kimaradt?