Részletek derültek ki az algyógyfürdői strandon történt tragédiáról

Nem egy másik gyerek okozta annak a hét éves tordai kislánynak a halálát, aki életét vesztette vasárnap az algyógyfürdői strandon elszenvedett sérüléseiben. A törvényszéki orvosok szerint az áldozat a gerincét törte, amikor a trambulironról leugorva a medence vizébe csapódott.

A Hunyad megyei rendőrség szóvivője korábban azt nyilatkozta, hogy a vízben tartózkodó kislányra rázuhant a trambulironról egy másik gyerek, egy szintén hét éves kisfiú, és ez elszenvedett ütés okozhatta a halálos sérüléseit. A Hunyad megyei törvényszéki orvostani intézet vezetője azonban a boncolás eredményeit ismertetve cáfolta ezt a forgatókönyvet.

Dan Marculescu a Mediafaxnak elmondta, a kislány fejjel előre ugrott a trambulinról a medencébe. Olyan szerencsétlenül csapódott be viszonylag nagy magasságból a vízbe, hogy hirtelen nyomás érte a gerincét, amely kettéroppant a teher miatt. Erre utalnak az orvos szerint a kislány boncoláskor feltárt sérülései.

Időközben a rendőrség továbbra is gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával folytatja a vizsgálatokat az ügyben. Azonosították annak a kisfiúnak a szüleit, akit eredetileg a kislány halálának okozásával vádoltak. A gereket kihallgatják, a szülők pedig együttműködnek a hatóságokkal – írja a hírügynökség. 

Kapcsolódók

Kimaradt?