Felborult egy vegyi anyagokat szállító kamion Háromszéken

A Kovászna megyei rendőrség közleménye szerint hétfőn reggel 10.15-kor riasztották a hatóságokat, hogy a 12-es számú országúton, Kökös és Szotyor között felborult egy vegyi anyagokat szállító kamion.

A baleset miatt azonnal a helyszínre siettek a rendőrök, a Készenléti Felügyelőség (ISU) és a Környezetvédelmi Őrség szakemberei és a SMURD rohammentő szolgálat. A mentési munkálatok idejére a rendőrség lezárta a baleset által érintett útszakaszt, így délután 14.30-ig Uzon fele terelték a Kökös és Sepsiszentgyörgy közti autós forgalmat.

Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő elmondta, a teherautó 58 éves sofőrjét súlyos sérülésekkel szállították a sepsiszentgyörgyi kórházba ahol orvosi ellátásban részesült illetve vért vettek tőle, de mint kiderült nem fogyasztott alkoholt. A  nyomozók szerint a vegyi anyagokat szállító bukaresti kamion sofőrje az útpadkára kormányozta járművét, emiatt elveszítette uralmát fölötte, kicsúszott az úttestről és felborult.

A környezetvédelmi hatóság szakemberei gyorsan közbeavatkoztak és hatástalanították a kamionból kifolyt vegyi anyagokat így nem történt súlyos környezetszennyezés, áll a rendőrségi közleményben. 

Kimaradt?