Fényes nappal elraboltak egy fiatal nőt Székelyudvarhelyen

Erőszakos fogva tartás vádjával őrizetbe vettek, majd 60 napos bírósági felügyelet alá helyeztek a hatóságok két férfit a hét végén Székelyudvarhelyen. Autójukba tuszkoltak egy fiatal nőt, akit Gyergyószentmiklósra akartak vinni.

A Hargita megyei rendőrség hétfői tájékoztatása szerint szombat délután a 112-es segélyhívó számon kapták az értesítést arról, hogy Székelyudvarhelyen, az Orbán Balázs utcában elraboltak egy 23 éves nőt, G. S.-t. Az áldozat az anyjával sétált, amikor hirtelen megállt mellettük egy autó, amelyben egy 41 éves gyergyószentmiklósi, egy 21 éves gyergyóújfalui férfi, illetve további két utas ült.

A 21 éves S. Z. kiszállt, megragadta a fiatal nő kezét, majd berángatta az autóba. E közben a 41 éves G. J. az áldozat tiltakozó anyját próbálta a járműtől távol tartani. Az autó végül elindult Gyergyószentmiklós irányába, ám Parajdnál a rendőrök feltartóztatták a tetteseket. Mint utólag kiderült, az áldozat korábban G. J. kedvese volt.

A 23 éves nő bűnvádi panaszt emelt az elrablói ellen. A két férfit 24 órára őrizetbe vették az ügyészek, vasárnap pedig a bíróság 60 napos hatósági felügyelet alá helyezte őket. Az ügyben a székelyudvarhelyi bírósági ügyészség indított eljárást.

Kimaradt?