Meddig tart a rossz idő? Közzétették a meteorológusok a kéthetes előrejelzésüket

A nagy esőzések és a viharok után felmelegedés várható, de ez sem tart sokáig - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat két hetes (május 23 - június 5. közötti) előrejelzéséből.

Bánságban csütörtöktől fokozatosan felmelegszik az idő, vasárnaptól jövő keddig a nappali átlaghőmérséklet 27-29 Celsius fok körül alakul, az éjszakai 14-16 fok körül. Június enyhe lehűléssel kezdődik, ekkor átlagban 24-25, illetve 13-14 fok lesz.

Az esőtől júniusban sem szabadulunk ebben a régióban, jelentős csapadékra főleg május 30. és június 5. között számíthatunk.

Körösvidéken csütörtöktől szintén felmelegedést jósolnak jövő hétfőig, ekkor az évszakhoz képest magasabbra szökik a hőmérő higanyszála. Ezt követően enyhe lehűlés várható. Jövő hétfőn 28 Celsius fokos meleget jósolnak, június 2-5. között a nappali átlaghőmérséklet 24 fok lesz. Éjszaka a legalacsonyabb érték 10 fok körül alakul.

Körösvidéken jelentős csapadékra szintén május 30. és június 5. között számíthatunk.

Az Országos Meterológiai Szolgálat szerdán másodfokú esőriadót rendelt el Neamţ, Bákó, Brassó és Szeben megyékben. A figyelmeztetés szerda este kilenc óráig tart. A székely megyéket is érintől elsőfokú esőriadó csütörtök estig van érvényben. 

Erdélyben a hideg és az eső után felmelegedést jósolnak, május végére 26 fokos nappali átlaghőmérsékletre számíthatunk, éjszaka 12-13 fokra hűl le a levegő. Június 2-5. között 22 fok lesz a nappali átlaghőmérséklet, éjszaka 11 Celsius fok.

A meteorológusok június 5-ig szinte megszakítás nélküli esőzésre figyelmeztetnek ebben a régióban, csütörtöktől előfordulhat néhány esőmentes nap, de jövő keddtől ismét kiadós záporokat jósolnak.

Máramarosban szintén csütörtöktől számíthatunk felmelegedésre, 25-27 fokos nappali átlaghőmérséklettel. Éjszaka a legalacsonyabb érték 12 fok lesz.

A régióban hétfőtől június 5-ig szintén esni fog az eső.

Kimaradt?