Időjárás: nyárias idő váltakozik heves záporokkal

Marad a változékony időjárás a következő három napban is, hegyvidékeken, a keleten, a dél-keleten, az északi és a központi régiókban záporokra kell számítani a meteorológusok szerint.

Hétfőn az ország egész területén folytatódik a felmelegedés, a hőmérsékleti értékek magasabbak lesznek a sokévi májusi átlagnál, főleg nyugaton, észak-nyugaton és az ország középső részén lehet nyárias időre számítani. A levegő maximális hőmérsékleti értéke akár a 30 fokot is elérheti a nyugati síkságon.

Kedden az ország egész terültére a változékony időjárás lesz jellemző, különösen délután lehet erős felhősödésre számítani, amelynek következtében felhőszakadások, záporok alakulnak ki. Helyenként északon, keleten, dél-keleten és az ország középső területein nagyobb mennyiségű csapadék és jégeső is hullhat. A levegő maximális hőmérsékleti értékei Erdélyben 17-20 fok között alakulnak.

Szerdán is marad a változékony időjárás. Erős felhősödésre és esőre kell számítani, főleg keleten, dél-keleten és az ország középső területein. A legtöbb régióban felerősödik a szél, a levegő valamelyest lehűl keddhez képest.

Kimaradt?