A legifjabb döntős lett Erdély Hangja

Vasárnap Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház nagytermében zajlott az Erdély Hangja, 2012 döntője. A tehetségkutató versenyt a legfiatalabb döntős, a 12 esztendős sepsiszentgyörgyi Diana Maria Logofătu nyerte.

erdelyhangja nyertes

A harmadik alkalommal meghirdetett Erdély Hangja tehetségkutató verseny döntőjét hat különböző városban tartott előválogatás és három elődöntő előzte meg, ez utóbbiak ezúttal is Kézdivásárhelyen zajlottak, a döntőt viszont a Sepsiszentgyörgy Székelyföld kulturális és ifjúsági fővárosa rendezvénysorozat részeként „elcsábították” a megyeszékhelyre.

erdelyhangja zsuri

Az elődöntőkbe bekerült 34 versenyzőből a zsűri – Cserkész Emese, a Snaps Vocal Band művészeti vezetője, Szilágyi Zsolt Herbert dzsesszzongorista, karvezető, Gáspáry István Zsolt, a Bumeráng együttes volt énekese, rádiós műsorvezető, Miklós Gyuri, a kolozsvári Knock Out együttes basszusgitárosa és Tamás Gábor előadóművész, aki nem tudott részt venni a döntő zsűrizésében – tizenkettőt juttatott a döntőbe:

Hochbauer Éva, Szász Ágnes és Jakab Péter Izabella Négyfaluból, Horváth Linda Orsolya Kolozsvárról, Kapitány Kinga Bánffyhunyadról, Molnár József Erdőszentgyörgyről, Nyomtató Enikő Imola Marosvásárhelyről, Szőcs Renáta Csíkszeredából, Portik H. Lívia és Borsos Attila kettőse, valamint Csomor Kinga Székelyudvarhelyről, Diana Maria Logofătu Sepsiszentgyörgyről és Kocsis Csongor Zsolt Szászrégenből.

erdelyhangja gyoztesek

A döntő első szakaszában mind a tizenkét versenyző egy-egy dalt adott elő, a zsűri pedig azonnal értékelte a produkciókat. A második szakaszban már hat versenyző léphetett színpadra, a zsűri nyilvánosan nem értékelt. Jobbára nemzetközi és magyar slágerek hangzottak el, a saját szerzeménnyel jelentkező székelyudvarhelyiek nem jutottak a hat közé.

A fordulók között a tehetségkutató két korábbi döntőse, Teleki Zoltán (aki az első kiírás után szervezőként csatlakozott az EH-csapathoz, Kalányos Csabához, János Tashoz, Kiss Mercédeszhez) és János Kinga (Salamon Olivér gitárkíséretével) szórakoztatta a nagyérdeműt.

erdelyhangja plakatszeru

A több mint négyórás maratoni verseny után Sarkadi Zoltán műsorvezető – aki színvonalas, sokszor humoros beszólásaival remekül leplezte a szervezés apró hiányosságait – bejelentette a nyerteseket: elismerő oklevelet minden döntős kapott, a közönségdíjasokat a közösségi portálon történő szavazással jelölték ki, az Erdély Hangja, 2012 nagydíját és vele az ezereurós nyereményt a mezőny legfiatalabb énekese, Diana Maria Logofătu vehette át, második és harmadik helyen Kocsis Csongor Zsolt, illetve Jakab Péter Izabella végzett, különdíjat Hochbauer Éva érdemelt ki.  

Kimaradt?