Kerámiakorsókat árul a Viszkis karácsonyra

A csillogó-villogó karácsonyi kirakatokkal mit sem törődtek azok, akik hét végén a nyíregyházi bevásárlóközpont ünnepi forgatagában voltak. A vásárlókat sokkal nagyobb látványosság kötötte le, mégpedig Ambrus Attila, alias a Viszkis rabló standja, ahol az ország legismertebb fazekasa saját portékáit árulta.

Ambrus végtelen türelemmel fogadta az érdeklődőket, válaszolt minden kérdésükre a kézművesmunkáival kapcsolatban, de azokra is, amelyek nem feltétlenül a kerámiatermékek titkait firtatták – számolt be a Blikk olvasóriportere, aki lencsevégre kapta az "exrablót":

viszkis pult

A szemet gyönyörködtető portékákból sokan vásároltak, bár egyáltalán nem voltak olcsók: egy korsó ötezer forintba, azaz több mint 50 lejbe került.

viszkis korsoMint ismeretes, a Viszkis összesen 30 bankot fosztott ki pályafutása során. Gúnynevét a rendőröktől kapta, mivel minden bankrablás előtt felhajtott egy pohár whiskyt. A rendőrség végül elfogta, a bíróság pedig 17 év szabadságvesztésre ítélte, amelyből nemrég szabadult Sátoraljaújhelyről.

Szabadulását követően elhatározta, hogy saját készítésű kerámiákat fog árulni, a szakmát a börtönben tanulta ki, úgy tűnik, bevált a terve.

Kimaradt?