Tragédia is történhetett volna egy Piatra Neamț-i koncerten

Félbeszakadt péntek este Piatra Neamțon a chișinăui Carla's Dreams zenekar koncertje, mert kilenc néző rosszul lett a meleg és a levegőtlenség miatt. Négyen kórházba kerültek. A készenléti felügyelőség szerint nagyobb baj is történhetett volna.

A Mediafax beszámolója szerint a moldovai együttes egy bevásárlóközpont előcsarnokában lépett fel. A koncertre nagyon sokan voltak kíváncsiak, így rengeteg ember zsúfolódott össze a színpad előtti szűk térben. Az előadást a zenekar tagjai önként szakították félbe, amikor észlelték, hogy a nézők soraiban kisebb pánik tört ki, mert többen elájultak.

A Carla's Dreams tagjai a koncert után az együttes Facebook-oldalán közölték, hogy az elviselhetetlen volt a meleg az előcsarnokban, ahol szemük láttára ájultak el gyerekek. Bejelentették azt is, hogy bepanaszolják a rendőrségen a szervezőket. „Sokkal, de sokkal is nagyobb baj történhetett volna” – írták bejegyzésükben.

A készenléti felügyelőség (ISU) megerősítette, hogy a szervezők a koncert résztvevőinek testi épségét kockáztatták, és azt is, hogy nagyobb baj is történhetett volna, mert a nézők biztonságos kimenekítésének feltételei sem teljesültek az előadás közben. Az ISU vizsgálatot indított az ügyben.

„Románia semmit sem tanult a Colectiv-tragédiából” – írta egy kommentelő a moldovai zenekar Facebook-oldalára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?