"Az USL gazdasági bojkott alatt tartja Székelyföldet"

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester szerint a választásokon győztes Szociál-Liberális Szövetség folytatni fogja Székelyföld „gazdasági bojkottálását", ám ellenzékben a magyar politikusok többet tehetnek az autonómia ügyében.

Az elöljáró az RMDSZ ellenzékben maradásának hírét kommentálta a Mediafaxnak. Úgy fogalmazott:
az egyik szeme sír, a másik nevet. „Az egyik szemem sír, mert Székelyföld gazdasági bojkottálásának folytatása várható a szociálliberálisok részéről, ez az utóbbi hónapokban is érződött. Nehéz idők elejébe nézünk" – jelentette ki.antalarpad

Ugyanakkor kifejtette azt is, hogy a másik szeme nevet, mivel ellenzékben könnyebb lesz az RMDSZ képviselőinek lépéseket tenni az autonómia eléréshez. „Egyértelműen ki fogjuk használni ezt az ellenzéki időszakot arra, hogy konkrét lépéseket tegyünk ez ügyben" – tette hozzá.

Antal Árpád kifejtette azt is, hogy egyes liberális képviselők „felelőtlen" kijelentései az utóbbi években „magyarellenes légkört" teremtettek Romániában. „Az RMDSZ nem egy ötszázalékos párt, hanem egy másfélmilliós magyar közösség képviselője, amelynek nyolcvan százaléka olyan területeken él, ahol vagy többségben van, vagy erős közösségeket alkot" – nyomatékosította a háromszéki politikus.

Kimaradt?