Mit kért karácsonyra hétévesen a pápa?

Előkerült XVI. Benedek pápa 1934-ben, gyerekként írt karácsonyi kívánságlistája. Joseph Ratzinger hétévesen írta a levelet, ami egy bajorországi ház javítási munkálatai során került elő.

„Kedves Jézuska. Hamarosan a földre érkezel és meg akarod örvendeztetni a gyerekeket, így engem is. Szeretnék egy imakönyvet, egy zöld palástot és egy Jézus-képet. Jó leszek. Üdvözlettel, Joseph Ratzinger” – áll a levélben, melyhez egy rajzolt, szívecskés-díszített képet is mellékelt a későbbi pápa.

papa gyerek

A Pentling városkában álló épület egykor Ratzingerék családi házának számított, így valószínűleg hiteles is – írja az esetről tudósító hírügynökség.

Joseph két testvére, a 13 éves Mária és a tíz éves Georg szintén megírták kívánságaikat. Közös levélre, mivel akkor a papír drágának számított – közölte Ludwig Raischl, a pápa szülőházának teológiai igazgatója.

Raischl elmondása szerint akkoriban a hasonló kívánságok nem számítottak szokatlannak, a gyerekek ugyanis gyakran játszottak olyan játékokat, melyekben a miséket utánozták.  

Kimaradt?