Élőben közvetítette öngyilkosságát egy francia lány

Vonat elé vetette magát egy 19 éves lány a franciaországi Égly állomáson, Párizstól nem messze. Mindezt élőben közvetítette a Periscope szolgáltatásán keresztül. A francia hatóságok vizsgálják az ügyet, és próbálják azonosítani a lányt.

A helyi rendőrség közleménye szerint a lány SMS-t is küldött szándékáról egy közeli hozzátartozójának pár perccel a halála előtt. A Periscope-on már nem érhető el archiválva a felvétel, de YouTube-ra feltöltöttek pár részletet, kitakarva az öngyilkosság pillanatát.

A videós részletek szerint mielőtt a vonat elé ugrott, egy szobában mesélt szorongásairól és mentális állapotáról. A nézők nem vették komolyan szándékát, és kíváncsian várták, mi történik. A lány azt mondta, hogy a videóval reakciót akart kicsikarni az emberekből, és felnyitni a szemüket.

Ezután elfeketült a képernyő, majd pár perccel később egy mentőt lehetett hallani a videón, aki arról beszél, hogy az áldozatot ki kell szednie a vonat alól. Láthatóan megtalálta a telefont is, és kinyomta a videót. Az app számlálója szerint 1208-an nézték a közvetítést – írja az Origo.

Címlapi illusztrációnk forrása: Christophe Ena/Associated Press

Kimaradt?