Megkéselt egy adóellenőrt a polgármesterjelölt

Őrizetbe vettek hétfő este egy resicabányai polgármesterjelöltet, mert a gyanú szerint megkéselt egy adóellenőrt – számolt be kedden az Agerpres. A gyanúsított azt állítja, hogy ő csak egy narancsot hámozott, az áldozat beeszaladt a késbe.

Laurențiu Bora független jelölt vendéglőt működtet a városban. A Krassó-Szörény megyei rendőrség beszámolója szerint hétfőn megjelentek étterménél az országos adóhatóság (ANAF) csalásellenes igazgatóságának ellenőrei, akik a helyszínen talált szabálytalanságok miatt nagy összegű bírságot szabtak ki.

A büntetést Laurențiu Bora nagyon rosszul reagálta le: a rendőrség szerint késsel rátámadt az egyik ellenőrre, és 12 napon túl gyógyuló sebeket ejtett a védekező férfi kezén. Sőt az állítólag dühöngő jelölt az ANAF alkalmazottjának laptopját elvette, a bírságolási jegyzőkönyvet pedig megsemmisítette. A menekülő ellenőröket üldözőbe vette, és megdobta őket egy ásványvizes üveggel.

Az expressdebanat.ro portál még őrizetbe vétele előtt megszólaltatta a jelöltet. Laurențiu Bora elismerte, hogy történt egy incidens az adóellenőrök látogatásakor, de egy teljesen más verziójáról számolt be az eseményeknek. „Narancsot hámoztam éppen, és amikor az asztalnál ülő ellenőrhöz közelítettem, az illető megijedt, hirtelen felém nyújtotta a kezét, és kicsit megvágta az ujjait a késemben. Nem akartam megsebesíteni senkit” – magyarázta a jelölt, akinek meggyőződése, hogy az ellenőrök ok nélkül tönkre akarják tenni a vállalkozását.

Laurențiu Borát hatósági közeg bántalmazásával és – a laptop eltulajdonítása miatt – lopással gyanúsítják. A bíróság kedden dönt az előzetes letartóztatásáról.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?