Obamás fagyit dobtak piacra az oroszok

Egy orosz jégkrémgyártó cég Moszkva és Washington fagyos viszonyán próbál meg kaszálni - írta a Reuters alapján az index.hu. Az Obamka (kicsi Obama) nevű, csokival borított jégkrém csomagolásán egy afrikai kisfiú mosolyog, fülében karikával.

"A jégkrémet gyártó Slavitsa nevű cég közlése szerint a termék egy, a gyerekeknek szóló kampány része, amely során "vidám" karakterekkel próbálják megfogni a fiatalokat. A különböző ízek és borítások pedig "Földünk különböző rasszait jelképezik". Szerintük a kisfiú képét egy régi szovjet film ihlette. A jégkrémneveknek emlékezeteseknek kell lenniük. Akiknek élénk a fantáziájuk, különféle asszociációk juthatnak eszükbe, de ez a termék gyerekeknek készült, és távol áll a politikától - nyilatkozta a cég.

Az Egyesült Államok tisztviselői szerint mindez egy aggasztó trend része, ugyanis az orosz állami média és Kreml-párti aktivisták is rendszeresen gúnyolják Barack Obama elnököt rasszista beszólásokkal. A gyártó Slavitsa vállalat székhelye egyébként az a Krasznojarszk, ahol múlt hónapban Vlagyimir Putyin elnök tiszteletére nyílt kávézó, és a vécépapírt Obama arcképével díszítették.

Kimaradt?