Két lopott autót foglaltak le a román-magyar határon a hét végén

Az Arad megyei Nagylaknál egy Nagy-Britanniában körözött BMW-t, a Bihar megyei Borsnál pedig egy Ausztriában keresett Wolkswagen Sharant foglaltak le a határőrök.

A nagylaki határátkelőnél egy angol rendszámú BMW-vel akarta  a határt átlépni a Dolj megyei 28 éves Andrei B. szombaton, de az ellenőrzéskor kiderült, hogy az autót körözik, ellopását Skóciából jelentették. A jármű vezetője azt vallotta, hogy egy ismeretlentől vásárolta az autót Nagy-Britanniában, és nem tudott arról, hogy a kocsi lopott. A 25 ezer euró értékű járművet elkobozták, a nyomozást lopás elhallgatása miatt indították el.

Vasárnap a borsi határátkelőnél egy osztrák rendszámú Wolkswagen Sharan típusú autóval jelentkezett ellenőrzésre a 25 éves, Iaşi megyei Mirela C., ám az ellenőrzéskor kiderült, hogy a járművet Ausztriában körözik. A nő azt vallotta, hogy egy ismerősétől kapta kölcsön az autót, hogy hazajöhessen a húsvéti ünnepekre, és nem tudott arról, hogy a gépkocsit keresik a hatóságok. A közel 22 ezer euró értékű gépkocsit elkobozták, a nyomozást szintén lopás eltitkolása miatt indították el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?