Nem sok jót jósolnak a meteorológusok a hét végéig

Csapadékos, a május eleji sokéves átlagnál hűvösebb marad az idő az ország nagy részében hét hátralevő napjaiban a meteorológusok előrejelzése szerint.

Csütörtökön valamelyest nő a nappali hőmérséklet szerdához képest, különösen a déli, délkeleti és központi megyékben, de szinte mindenütt változó, borús lesz az ég, és záporokra lehet számítani. A maximális hőmérséklet 15 és 23 fok között váltakozik majd, a tengerparton lesz a leghűvösebb.

Pénteken ismét a május elején megszokottnál hűvösebb lesz az idő, Erdély, Dobrudzsa, Munténia nagy részében, illetve Moldova déli megyéiben esni fog. A legtöbb helyen villámlásoktól kísért zivatarokra lehet majd számítani, jégeső is lehetséges.

Szombaton az ország nagy részében marad a hűvös idő, Erdély dombos vidékein nap közben nem lesz 14 foknál melegebb, csupán a Bánságban emelkedhet a hőmérséklet 23 fokig. A délnyugati, északi és központi megyékben, illetve hegyvidéken bőséges csapadékhullás várható.

Vasárnap nem változik az időjárás az előző napokhoz képest. Az ország nagy részében borús lesz az év, villámlásoktól kísért zivatarok várhatók, helyenként viharos erejű széllel. A nap közbeni hőmérséklet 15 és 23 fok között váltakozik majd.

Kimaradt?