Román szexmunkások perelnék az angol bevándorlási hivatalt

Kelet-európai, többségében romániai prostituáltak bírósági úton támadnák meg az angol hatóságokat, amiért a bevándorlási hivatal és a rendőrség zaklatja és akadályozza őket a munkájukban.

A romániai szexmunlások kitoloncolási felszólítást kaptak az angol bevándorlási hivataltól a rendőrségi razziák után. A Guardian szerint a rendőrségi akciók fő célja, hogy kiutasítsák azokat a bevándorlókat, akik valamilyen bűncselekményt követtek el.

A prostituáltként dolgozó és a rendőrség által letartóztatott nők azzal érvelnek, hogy a prostitúció Nagy-Britanniában legális és ők egyéni vállalkozóként dolgoznak az országban. Az angol törvények szerint a prostitúció valóban legális, csakhogy a bordélyházak fenntartása vagy éppen a lányok futtatása már illegális.

A Guardian-nek nyilatkozó Mariát a rendőrség állítólag az utcáról vitte be és tartóztatta le 24 órára. Egy héttel később pedig kapott egy levelet, amelyben azt írták: elindították a kiutasítási eljárását. A 21 éves Victoriát lakása előtt tartóztatták le. A rendőrök szerint ugyanis bordélyházat üzemeltetett. Végül hivatalosan nem vádolták meg semmivel, de elvették az útlevelét és értesítették, hogy ha a fellebbezését nem fogadják el, kiutasítják az országból..

A Nexus akcióban letartóztatott nők jogi úton akarják rendezni a vitát az angol hatóságokkal. Azzal érvelnek, hogy nem követtek el törvénysértést, mivel ők önálló vállalkozókként nyújtanak szexuális szolgáltatásokat, amely így legális az országban. A hatóságokat perlő szexmunkásokat az Angol Prostituáltak Közössége is támogatja.

Kapcsolódók

Kimaradt?