Kolozsvárra érkezik a Csíksomlyóra gyalogló zarándokcsoport

Negyven nap alatt ér Csíksomlyóra az a zarándokcsoport, mely április 5-én indult útra a Mária Úton. A Budapestről útra kelő gyalogos zarándokok a pünkösdi búcsúra érkeznek meg Csíksomlyóra, érintve útközben több száz települést.

A teljes távot megtevő csapat 20 főből áll, s minden nap hosszabb-rövidebb időre bárki csatlakozhat hozzájuk. A gyalogos zarándoklás Máriapócsról indult csapata május 1-jén, vasárnap este ér Kolozsvárra, ahol másnap, május 2-án helyben zarándokolnak a városban.

A napi szakaszok itt érhetők el

A Mária Út Közép-Európa zarándokútja, amely a Kárpát-medence Mária-kegyhelyeit köti össze. Két fő ága keresztet formáz, amely jelképezi alapvető üzenetét: a keresztény értékek megőrzését, az emberi találkozások megélését.

A Mária Út kelet-nyugati tengelye Mariazell-től Csíksomlyóig vezet, míg az észak-déli Czestochowa-tól Međugorje-ig. Mindkét főág körülbelül 1400 kilométer hosszú, ami gyalogosan 60 nap alatt járható be, de vannak, akik kerékpáron vagy lóháton vágnak neki a távnak. Az úton járóknak számos alternatívát kínálnak a leágazások, melyek hálózatot alkotva különféle zarándokhelyeket, természeti-, épített-, és kulturális értékeket kapcsolnak a látnivalók sorába. 

Az Út világnézeti-, nemzetiségi-, kulturális hovatartozástól függetlenül hívja mindazokat, akik meg akarják ismerni a Kárpát-medence népeit, azok keresztény hagyományait, fel akarják fedezni csodaszép tájait és kíváncsiak az itt élők kultúrájára, vendégszeretetére - olvasható a szervezők közleményében.

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?