Szabadlábra helyezték a Hargita megyei gyilkost

Szabadlábra helyezték az a Siménfalva községi 58 éves férfi, aki hét évvel ezelőtt megölte élettársát, és a holttestét elásta a kertben. Kiderült, hogy mi vezette nyomra az ügyészeket.

Mint korábban megírtuk, a rendőrség és az ügyészség egy hét évvel ezelőtt elkövetett gyilkosságot leplezett le a Hargita megyei Siménfalvához tartozó Kiskadácson. A hatóságok kedden 24 órára őrizetbe is vették a gyilkost, egy 58 éves férfit, aki beismerte tettét. Vallomása szerint féltékenységi rohamában ütlegelni kezdte élettársát, és agyonverte az akkor 36 éves nőt, Gy. M.-et. Megijedt tette következményeitől, a holttestet elásta a kertben, majd külföldre távozott, csak ritkán látogatott haza.

A Székelyhon információi szerint a gyilkosság felderítését az tette lehetővé, hogy a férfi a napokban elárulta magát: azzal fenyegette meg egyik falustársát, hogy „úgy jár, mint Gy. M.”. Kijelentésének híre eljutott a székelyudvarhelyi rendőrségre is, amely hétfőn hivatalból nyomozást indított.

Eleinte a 36 éves nő erőszakos fogva tartására gyanakodtak, mivel a helybéliek már évek óta nem látták őt a faluban, viszont eltűntként sem jelentették. A rendőrök kimentek a helyszínre adatokat gyűjteni, de még aznap rájöttek, hogy az általuk feltételezettnél sokkal súlyosabb bűncselekmény történt.

A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip tájékoztatása szerint a törvényszéki ügyészség a gyanúsítottat szabadlábra helyezte, mivel beismerte tettét, és azt állította, hogy nem akarta megölni élettársát, hirtelen felindulásból követte el tettét. Csak hatósági felügyeletet rendeltek el ellene, ami azt jelenti, hogy nem hagyhatja el a települést, és bármikor hívják kihallgatásra, azonnal jelentkeznie kell.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?