Létezik már elhagyhatatlan esernyő is

Dave Kahng évek óta gyárt egyedi tervezésű esernyőket. Ügyfelei jelezték számára, hogy sokat aggódnak amiatt: elhagyják a drága esernyőket. Így fogant meg Kahng fejében annak az okosesernyőnek az ötlete, ami értesítést küld az okostelefonunkra, ha túl messze került tőlünk.

Kahng tavaly indított közösségi finanszírozási kampányt Kickstarteren a Davek Alert esernyőért, a sikeres projekt után most két új modellért kalapoz - írja az origo.hu. Ezek közt van egy zsebbe is berakható mini változat. Az ernyő nyelében egy jeladót rejtettek el, ez küldi a jeleket a csatlakoztatott okostelefonnak. Ha azt érzékeli, hogy a kelletténél messzebb van az okostelefon az esernyőtől, értesítést küld a telefonra. A Google Play áruházból és Apple App Store-ból letölthető telefonos app arra is képes, hogy meghatározza azt az utolsó helyet, ahol még közel volt hozzánk.

Az esernyőben gyorsulásmérő is van, így tudja, hogy mikor használjuk. Ha hosszabb ideig inaktív, akkor a nyélbe épített akkumulátor automatikusan alvó üzemmódba vált, így energiatakarékos. Mivel ezek az impresszív funkciók nem érnének sok mindent, ha az első széllökés kifordítaná az esernyőt, azt rendkívül strapabíróra is tervezték. A küllőkhöz, tolóhoz acélt, üvegszálat, és repülőgép minőségű alumíniumot is felhasználtak. 

A kampány még tíz napig tart, de a kitűzött összeg már összegyűlt. A támogatók szeptemberben kaphatják kézhez az eszközt.  A mindössze tenyérnyi méretű mini változat 50 dolláros áron kapható, a nagyméretű Grande pedig 99 dollárba kerül. A gyártó elérhetővé tette a rendelés saját honlapján is.

Kapcsolódók

Kimaradt?