Krokodilt harapott meg egy bátor zebra

Meghökkentő fotósorozatot sikerült lencsevégre kapnia egy kenyai folyópartnál szemlélődő fotósnak: egy átúszó zebrát körbekerítettek a krokodilok, de meglepetésükre a patás állat nem hagyta magát és visszaharapott, mielőtt kiszabadította volna magát a hüllők halálos körgyűrűjéből.

Egy dél-afrikai fotós épp egy vízparton várakozó zebracsordát készült lefilmezni egy kenyai nemzeti parkban. A kis csapat a krokodiloktól hemzsegő Mara folyón próbáltak átkelni. Ilyenkor gyakran esik a hüllők áldozatául egy-két állat, hiszen a víz alatt összegyűlt gyilkosok jól tudják, hogy hol vannak a kedvelt átkelőpontok.

Ám az egyik krokodilnak óriási meglepetésben volt része: mikor rátámadt a folyón átúszó zebrára, prédája harciasan visszatámadt, rúgkapálni kezdett, sőt, ahogy a képen látható, még meg is harapta a hüllő fejét. Ezután egy gyors mozdulattal megkerülte a krokodil hatalmasra nyitott száját, és gyorsan kimászott a partra.

Azaz kibicegett. A képsorozatot készítő dél-afrikai fotós, Nelis Wolmarans sokáig azt hitte, hogy a legmerészebb szabadulást látja, de a zebrát az utolsó előtti pillanatban visszahúzták a krokodilok és eltörték a lábát - írta a Daily Mail. A bátor túlélő végül kimászott a folyóból, de a fotós emlékeztetett, hogy törött lábbal nem fogja sokáig húzni.

Kimaradt?