Fogdában töltötte az éjszakát Nagybánya polgármestere

FRISSÍTÉS: Őrizetbe vette kedd este a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Nagybánya polgármesterét. Cătălin Cherecheșt befolyással történő üzérkedéssel gyanúsítják, és csúszópénz elfogadásán érték tetten. A polgármestert szerdán előzetes letartóztatásba helyezték.

A DNA közleménye szerint a polgármester ellen egy feljelentés alapján indult vizsgálat. A feljelentő a helyi önkormányzat által finanszírozott Nagybányai FCM labdarúgóklub egyik vezetőségi tagja volt, akit Cătălin Cherecheș csúszópénz ellenében nevezett ki a tisztségbe 2014-ben.

A továbbiakban a polgármester ahhoz a feltételhez kötötte a klub anyagi támogatását, hogy az összegből maga is részesedést kapjon. Az elöljáró 2015-ben 70 ezer lejt kért későbbi feljelentőjétől, a pénzt pedig az ügyészek szerint több részletben meg is kapta.
Idén áprilisban Cătălin Cherecheș már 400 ezer lejt kért azért az egymillió lejes támogatásért cserében, amit javaslatára megszavazott a klub számára az önkormányzat. A pénz egy részét, 30 ezer lejt kedden vette át feljelentőjétől. Az ügyészek házkutatást tartottak az irodájában, és az összeget meg is találták nála.

A kolozsvári törvényszék szerdán dönt a polgármester előzetes letartóztatásáról.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?