Crin Antonescu miatt nem lesz RMDSZ-es miniszter

Crin Antonescu liberális pártelnök ellenkezésén bukott el az az elképzelés, hogy az RMDSZ miniszteri szinten legyen képviselve a kormányban – tudta meg a gandul.info.

A Szociál-Liberális Szövetség (USL) és az RMDSZ vezetői szerdán este egyeztettek Bukarestben az együttműködésről, s már azon a tárgyaláson körvonalazódott a koalíció lehetősége. A gandul.info értesülése szerint Victor Ponta, az USL társelnöke azt szerette volna, hogy a magyar politikai szervezetnek legalább egy minisztere legyen a kormányban.crin-antonescu

A kormányozni készülő pártszövetség másik társelnöke, Crin Antonescu azonban ezt a javaslatot határozottan elvetette, s így járt el Daniel Constantin konzervatív párti (PC) társelnök is. Ezért Victor Ponta felvetette, hogy az RMDSZ kisebb – államtitkári, hivatalvezetői – posztokat kapjon, a végső döntést azonban vasárnapra halasztották ebben a kérdésben.

A portál szerint az RMDSZ vezetői egyetértettek a döntés elhalasztásával, annál is inkább, mert szombaton ülésezik a Szövetségi Képviselők Tanácsa, s a testület ülésén derül ki, hogyan viszonyulnak a küldöttek a kormányra lépés lehetőségéhez.

Kimaradt?