Fotósorozat: nem rokonok, de ikrek

Egy fényképész olyan emberekről készített fotósorozatot, akik úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás, de vér szerint mégsem rokonok, legtöbb esetben nem is ismerik egymást.

ikresek hajas

Nagy embereknek gyakran ismerjük az alteregóit. Az utca embere azonban bizonyára meglepődne, ha egy fotós elé állna, s azt állítaná, hogy szeretné lefotózni őt a hasonmásával.

A Québecben élő François Brunelle fotós utazásai során olyan embereket hozott össze egy stúdiófotózás erejéig, akik nem rokonok, mégis úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás.

ikresek szakall

A fotográfus 1968 óta, 18 éves korától készít portrékat, legutóbbi projektjében, a „látszat-ikrek” fotózásában óriási élmény számára látni azt, hogyan reagálnak tükörképüket megpillantva az emberek, és hogyan alakul ki a modellek között egy bensőséges kapcsolat a külső hasonlóság miatt.

ikresek negy

„Az első modellekre ismerőseim által bukkantam. Aztán ahogy a média is reklámozni kezdte, mit szeretnék, egyre többen jelezték, hogy részt vennének benne” - mondta Brunelle a Daily Mailnek.

Kimaradt?