Biró Zsolt „őszödi beszéde”: megszólalt az RMDSZ is

Biró Zsolt „őszödi beszéde” újabb epizódja az évek óta húzódó MPP-EMNP harcnak – véli az RMDSZ ügyvezető elnöke, Kovács Péter.

A politikust arról a sajtóba kiszivárgott – 2013 januárjából származó – hangfelvételről kérdeztük, amelyben a Magyar Polgári Párt elnöke azt fejtegeti: azért van szüksége az MPP-nek parlamenti mandátumokra, mert „ebben a balkáni mentalitású, kurva országban” a polgármestereik által vezetett települések csak akkor juthatnak központi támogatáshoz, ha a párt képviselői Bukarestben „spágát” (csúszópénzt) adnak a megfelelő személyeknek.

„Az EMNP és az MPP évek óta gyilkolja egymást. Gyakran a tevékenységük ebben, illetve az RMDSZ-szel szembeni pozicionálásukban merül ki” – jelentette ki Kovács Péter. Az ügyvezető elnök szerint a kiszivárgott felvétel is csupán egy újabb fejezete az MPP és az EMNP háborúskodásnak. Megjegyezte: miközben a két párt a nemzeti összefogásról beszél, a háttérben hatalmas konfliktusok vannak közöttük, és egymás „kinyírásával" foglalkoznak.

„Nem az RMDSZ dolga kommentálni vagy megoldani a belharcukat, ennek mi külső szemlélői vagyunk” – fogalmazott a politikus.

Korábban a hangfelvétel kapcsán megkerestük Biró Zsoltot is, aki a választási kampánnyal hozta összefüggésbe a beszéd kiszivárogtatását. „Valakiket nagyon zavar, hogy ésszerű együttműködés alakulhat ki magyar oldalon két politikai szereplő között” – jelentette ki a Maszolnak az MPP elnöke.

Kapcsolódók

Kimaradt?