Szeszélyes időjárást jósolnak a hét végére a meteorológusok

Áprilisra jellemző, szeszélyes időt jósolnak a meteorológusok a hét végére. 

Pénteken felmelegedés várható az egész országban, a levegő maximális hőmérséklete 14-24 fok között alakul. Nappal felhőtlen égboltra lehet számítani, azonban éjszaka az ország nagy részén gyülekezni kezdenek a felhők, dél-keleten helyenként enyhe esőre van kilátás. 

Szombaton változékony időt jósolnak a meterorológusok, felhősödés várható, délután és este az esőernyőkre is szükség lehet. A maximális nappali hőmérsékleti értékek 14-24 Celsius fok között alakulnak, a melegebb időnek a Munténia déli részén élők örülhetnek majd. 

Vasárnap is folytatódik a változékony idő: szél, eső, felhős égbolt várható az ország egész területén. Bőségesebb csapadékhullásra az ország nyugati részén és a hegyes vidékeken lehet számítani. Éjszaka a hegyekben havas eső és havazás is előfordulhat. A levegő nappali hőmérsékleti értékei is csökkennek, 13-22 fok között alakulnak, a 22 fokos meleg Moldova észak-keleti részére lesz jellemző.

A jövő hét első pár napjában folytatódik a lehűlés. Hétfőn már csak 7-17 fok között alakulnak a nappali maximális értékek, esőre van kilátás az északi régiókban, az ország középső és észak-keleti területein. Kedden is elkel majd az esőernyő mindenhol az országban, utána enyhe felmelegedést jósolnak a meteorológusok, az esőfelhők pedig az ország dél-keleti területei felé húzódnak vissza.   

Kapcsolódók

Kimaradt?