Valós idejű animáción a Titanic süllyedése

Kiváló 3D-s animáció készült a Titanic katasztrófájáról - tájékoztat a hirado.hu. A valós idejű videóból az is kiderül, hogy a Titanic tatja nem állt szinte merőlegesen az ég felé, ahogyan sokan képzeljük.

A hajómonstrum végzetes útját a Honor & Glory cég animációján valós időben követhető végig, a süllyedés 2 óráját és 40 percét. A kiadott parancsokat a képernyőn láthatjuk felirat formájában. 

A süllyedés során a hajó tatja az utolsó 10 percben sem áll úgy az ég felé, ahogyan az a köztudatban és számos ábrázoláson megjelenik. A hajócsavar csak a törzs kettétörése utáni pillanatokban emelkedik a magasba, de akkor is csak másodpercekre, és úgy, hogy a hátsó hajórész gyakorlatilag az oldalára fordul közben.

Az RMS Titanic, korának legnagyobb járműve, 2224 emberrel a fedélzetén tartott New Yorkba Southamptonból, mikor jéghegynek ütközött és elsüllyedt 1912. április 14-én. 2224 utasából alig 700-an élték túl a katasztrófát. A segítségére érkező RMS Carpathia nagyjából 1 óra 40 perc alatt ért a helyszínre.

Kapcsolódók

Kimaradt?