Három évvel ezelőtti gyermekgyilkosságra derült fény Szeben megyében

Őrizetbe vettek hétfőn egy bürkösi (Szeben megye) férfit, aki három évvel ezelőtt halálra verte élettársa gyermekét, majd a nővel együtt eltemette a holttestet. Utóbb kiásták a tetemet, amelyet marószódában oldottak fel, hogy eltüntessék a nyomokat.

Az oradesibiu.ro beszámolója szerint a borzalmas gyilkosság 2013 nyarán történt a Bürköshöz tartozó Szászzalatnán, de csak most derül rá fény. Az ügyészek szerint a kisfiúnak hisztériás rohama volt, amit a 44 éves férfi veréssel akart csillapítani. Többször fejen és mellkason ütötte a gyereket, aki rosszul lett, nem kapott levegőt, és belehalt a sérüléseibe.

A férfi nem merte vállalni tettét. Élettársával együtt másnap eltemették a kisfiút a kertben. Egy nap múlva kiásták a holttestet, és egy marószódával és vízzel teli pálinkafőző üstben forralni kezdték, hogy feloldják a gyerek földi maradványait. Az üst tartalmát később a Nagy-Küküllőbe öntötték.

A szebeni törvényszéki ügyészség szerdai közleményéből nem derül ki, hogy mi vezette nyomra a hatóságokat. A férfit gyilkosság és sírgyalázás gyanújával vették őrizetbe. Élettársát bűnrészességgel gyanúsítják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?