Tornádó csapott le egy uruguayi kisvárosra

Tornádó söpört végig Uruguay egyik városkáján helyi idő szerint pénteken, az óriási erejű szél a levegőbe emelte az autókat, négy emberrel végzett és egyes információk szerint további kétszáz embert megsebesített - közölték a helyi hatóságok.

A Montevideótól 265 kilométerre nyugatra fekvő, 20 ezres Dolores lakói közül kétszázan sérültek meg a tornádó miatt és további tizenkét embert eltűntként tartanak számon. Az AP amerikai hírügynökség hét, a Hszinhua kínai hírügynökség két sérültről adott hírt. A Subrayado helyi televízió meteorológusa úgy vélte, a szél elérhette az óránkénti 250 kilométeres sebességet.

Tabaré Vázquez uruguayi elnök rendkívüli állapotot hirdetett Doloresben és környékén. Juan Andres Roballo, az elnöki hivatal tisztségviselője azt mondta, a város lakosainak többsége elveszítette otthonát, és legkevesebb két gyermek súlyosan megsérült. 

A doloresi tűzoltóság egyik munkatársa arról számolt be, hogy két ember a levegőbe emelkedett járművek miatt vesztette életét. Az uruguayi sajtó jelentette, hogy a helyiek közül néhányan a káoszt kihasználva boltokat fosztogattak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?