Az eBayen szabadultak volna a pakisztáni miniszterelnöktől

Árverésre bocsátotta Navaz Sarif pakisztáni miniszterelnököt az eBayen egy internetező, akit igencsak feldühített, hogy a Sarif család is belekeveredett az offshore-botrányba. Csütörtökön az ajánlatok már meghaladták a 83 ezer eurót, a hirdetést végül eltávolították.

„Eladó a semmirekellő Navaz Sarif pakisztáni miniszterelnök” – olvasható a hirdetésben, amelyet az oldal egyik, hosszú ideje regisztrált felhasználója adott fel. Sarif a leírás szerint „új, több-kevesebb hibával”, aki „csupán egy kis szeretetet és gondoskodást igényel”, viszont a hirdetés szerint a pakisztániaknak már nincs szüksége rá.

Sarif „állapota nem piacképes. Sosem működött. Születésétől fogva csaló és korrupt” – tették hozzá a szövegben.

A Pakisztánban óriási visszhangot kapott promóció a vevőnek azt ígérte, hogy a kormányfő mellett ingyen megkapja annak fivérét, Sahbaz Sarifot is, aki Pandzsáb tartomány kormányzója.

A pakisztáni társadalomban hatalmas indulatokat keltett, hogy a panamai iratok fényt derítettek arra: a Sarif család számos offshore céggel állt kapcsolatban. A dokumentumok szerint Sarif négy gyermekéből három londoni ingatlanokkal rendelkezik.

A kormányfő azt ígérte, hogy néhány napon belül felállítják a vádak kivizsgálását végző bizottságot.

Az eBay egyébként csütörtökön végül eltávolította az érintett hirdetést az oldaláról.

Kimaradt?