Kiderült: a szülőknek igenis van kedvenc gyerekük

Egy szociológusokból álló csoport 384 testvérpárral készített interjút annak érdekében, hogy többet tudjanak meg a gyermekek és a szülők közötti szociális kapcsolatról, az eredmények pedig rendkívül érdekesek lettek.

Azokban a családokban, ahol egynél több gyermek van, mindig előfordul valamiféle kiegyensúlyozatlanság, legyen szó figyelemről, ajándékokról vagy akár törődésről. Sokszor ez nem a szülő hibája, egész egyszerűen csak arról van szó, hogy nem sikerül mindig mindkét gyerekkel ugyanannyit, vagy ugyanolyan minőségben foglalkozni.

Szinte minden kétgyerekes családban az egyik testvér olykor kikel magából, mondván, "mert a másikat jobban szeretitek". A szociológusok ez alapján indultak el és próbálták felderíteni, hogy a szülőknek van-e kedvenc gyermekük. Az interjúk alapján a szakértők elemezték az eredményeket, valamint megpróbáltak azokra valamiféle rendszert alkalmazni.

A tanulmányból végül kiderült, hogy az idősebb testvérek rendszerint azt érzik, hogy mindent megkapnak a szüleiktől, a fiatalabbak azonban sokszor azt veszik észre, hogy nekik szigorúbb feltételeknek kell megfelelniük, mint a bátyjuknak, vagy nővérüknek. Ezt igazolják maguk a szülők is, akiknek a 70%-a szerint az egyik gyerekük jobban meg van nevelve mint a másik – írja a 24.hu.

Kimaradt?