Árvíz pusztított a határmenti Zarándnádason

A szombat esti felhőszakadás nyomán Zarándnádason keletkezett árvíz kétszáz portát árasztott el. A Temes Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség is az Arad megyei kollégák segítségére sietett, hogy részt vegyen a kárenyhítésben. A temesváriak egy áramfejlesztőt és hordozható világítóberendezéseket, egy mobil ivóvíz-előállító gépezetet, egy mikrobuszt, valamint hozzáértő személyzetet küldtek az áram- és vízellátás nélkül maradt Zarándi-hegységbeli faluba.

A Feltót községhez tartozó településre szombat este szakadt az ég, a heves esőzéstől a medrükből kilépő patakok és a hegyekből lezúduló sárlavinák háztartásokat, melléképületeket öntöttek el. A helyiek szerint a baromfikat és kisállatokat elsodorta az ár, a Borosjenőből kiérkező tűzoltók a nagyobb jószágok és az ingóságok mentésében segédkezhettek csak. A mentésben résztvevők szerint félméteres, a helyiek szerint egyméteres árhullám söpört végig a falun.

George Pleşca százados, az Arad Megyei Vasile Goldiş Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószóvivője szerint vasárnap is tartott a kárfelmérés: kétszáz háztáji gazdaságot, két hidat és két pallót tett tönkre az ár, továbbá a megyei rangú útból egy tízméteres szakaszt kimosott, de a károk pontos mértékét még nem tudták felbecsülni.

Kapcsolódók

Kimaradt?