Interaktív iskolai táblák a sepsiszentgyörgyi iskolákba

Korszerű oktatási segédeszközök beszerzését támogatja a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. A város idei költségvetésében 60 000 lejt szánnak interaktív táblák és digitális vetítők vásárlására. Sztakics Éva alpolgármester a tanácsülése elmondta: az önkormányzat abban az esetben fizeti az interaktív tábla vagy digitális projektor felét, ha az iskola rendelkezik az összeg másik felével, és azt más forrásból teremtik elő, nem közpénzből fizetik.

A sepsiszentgyörgyi iskolákat célzó pályázaton való részvétel másik feltétele, hogy a berendezés értéke nem lehet több mint 12 ezer lej, így a város költségvetéséből legtöbb hatezer lejt lehet igényelni. A sepsiszentgyörgyi tanács határozata értelmében az interaktív táblára vagy digitális projektorra november 30-ig lehet benyújtani az igénylést, a kérések leadásának sorrendjében ítélik meg a támogatást, míg a keret elfogy.

Sepsiszentgyörgyön tavalyelőtt hirdettek hasonló programot, amikor szelektív hulladékgyűjtéssel nyertek interaktív iskolai táblákat a sepsiszentgyörgyi diákok. Akkor a Tega köztisztasági vállalat által meghirdetett negyven napig tartó szelektív hulladékgyűjtési versenyen összesen 35 tonna hulladékot gyűjtöttek a háromszéki megyeszékhely tíz iskolájának diákjai. A nyolc díjazott osztály nyereménye volt egy-egy 10 ezer lej értékű interaktív iskolai tábla.

Az interaktív tábla egy olyan prezentációs, oktatási eszköz, amely egyesíti magában a tábla, vászon, számítógép és egy érintőképernyő funkcióit. Az óra teljes egésze a tábláról irányítható. A szükséges tartalom, illetve a gyakorlatok időveszteség nélkül, a multimédia előnyeit is biztosítva jeleníthetőek meg úgy, hogy mindeközben a tanárnak nem kell a számítógéphez mennie. Az óra anyaga, az aktuális kiegészítésekkel, jegyzetekkel elmenthető, követhető, illetve az óra során, valamint azt követően is bármikor visszakereshető, újra felhasználható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?