Újabb súlyos vonatbaleset történt Philadelphiában

Halálos áldozatai is vannak annak az amerikai vonatszerencsétlenségnek, melyben kisiklott az Amtrak cég egyik szerlvénye Philadelphia városától délre. Alig egy éve történt egy hasonló baleset Philadelphiában, akkor nyolcan haltak meg.

Kisiklott egy vonat az Egyesült Államokban Philadelphia városától délre - közölte az Amtrak vasúttársaság. Az első jelentések szerintkét ember életét vesztette, többen megsérültek. A baleset miatt az Amtrak felfüggesztette a vonatközlekedést az atlanti partvidék kulcsfontosságú, New York és Philadelphia közötti északkeleti vasúti folyosóján.

Az amerikai hatóságok szerint az Amtrak vasúttársaság New Yorkból a Georgia állambeli Savannah-ba tartó szerelvénye mintegy 340 utassal és hétfős személyzettel kisiklott, miután nekiment egy markológépnek a Philadelphiától 24 kilométerre lévő Chester településen.

A WPVI televízió értesüléseit, amelyek szerint ketten életüket vesztették, hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg. A baleset miatt a hatóságok vizsgálatot indítottak.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?