Hó-bort-napokat tartottak a Madarasi Hargitán

„Nem lehet olyan rossz idő, hogy ne tudj hű-je lenni a Hargitánknak” – ezzel a mottóval szervezték meg szombat-vasárnap a Hó-bort-napokat a Madarasi Hargitán. Az egykori Hó-napok és a Hóhányó Olimpiák folytatásaként életre hívott hóbortos versenyen akadt, aki egy szál tangában siklott le az akadálypályán.

Hagyományteremtő céllal Hó-bort-napokat szervezett a hét végén a Madarasi Hargitán a Madarasi Hargita Síközpont csapata a korábbi „hóbortos” rendezvények - egykori Hó-napok és a Hóhányó Olimpiák  - szervezőivel együtt. A gyerekeket és felnőtteket egyaránt bevonó, havas bolondozást rendhagyó versenyekkel, vidám játékokkal színesítették.

Szombaton „Curikk”-parallel síversenyt tartottak: ebben két versenyző egyszerre indul, párhuzamosan, hátrafelé síelve, két kitűzött pályán. A megmérettetésen a jelentkezés feltétele a bundasapka, valamint a síszemüveg viselése volt.

Ugyancsak szombaton Nosztalgia síversenyt is rendeztek: a jelentkezők lesiklottak a Súgón, majd – a régi idők hangulatát idézendő – nem felvonóval, hanem gyalog másztak vissza a tetőre. Lent a Kicsi Mihály pálya aljánál található célvonalon kellett áthaladniuk a versenyzőknek, az időmérés pedig a rajthoz visszaéréskor történt. Ugyanakkor a játékos kedvű síelők nemcsak síversenyeken, de viccmondásban is megmérkőzhettek: bolondos és értékes nyereményekkel is motiválták őket.

 A gyerekeknek ez idő alatt Kincskereső versenyt hirdettek, nekik az elődök hagyatékát kell ettmegtalálniuk a hó alatt. A szombat estét zenés-táncos mulatság zárta, vasárnap a „boHÓkÁsáson” lesz a hangsúly: 3 darab szezonbérletet ástak el a sípályákon – aki megtalálta, ingyen síelhet a 2016/2017-es síszezonban. Erre a versenyre a jelentkezés feltétele volt a saját hóásó szerszám, a népviselet, vagy letűnő félben levő mesterség öltözetének viselése.

Így hó-bortoznak nálunk a Madarasi Hargitán a fiúk... 

 

Summertime! RideMore Madarasi Hargita Síközpont RideMore Crew Battle On Snow

Posted by Bando Virginas on Saturday, April 2, 2016

Az első Hó-bort-napok programja megfogalmazásának stílusa is csiklandozta a nevetőizmokat. A szombati nyitány például így festett:

10:10-10:30 Kitöltöttük a pálinkát.

10:30-11:00 Várunk, valami sátorféle jó volna, hogy ne híguljon fel a pálinka.

11:00-11:30 Katonák csatarendbe állítása: bio házikenyér bio szalonnával

11:30-11:31 Akkor csináljunk valamit!

11:31-11:32 Kupica pálinka. Katonák csatarendbe állítása.

11:33-12:00 Viccmondó verseny, nyeremény: fogalmazásoldó pálinka, vicceskönyv.

12:15-13:00 Kötélhúzó verseny sílécen. Nyeremény: a kötél. Esetleg pálinka.

13:00-14:00 „Curikk”-parallel síverseny: bundasapka és síszemüveg viselése kötelező! Indítás párosával, aki hamarabb ér célba, újrasorsoláson vesz részt, és indul egy ugyancsak nyertessel. Fontos: a veszteseknek kötelező hógolyóval dobálni a bölcs győzteseket csúszás közben! Fődíj: bundasapka és – természetesen – pálinka.

14:00-14:30 Szusszanjunk meg egy kicsit!

14:45-15:30 Gólyahívogató: ki tud fél lábon többet csúszni síléccel, és egy utassal maga mögött?

15:30-17:00 Nosztalgia síverseny: lesiklás és visszagyaloglás a Súgó sípályán. Nyeremények: vándorbot + sítúrabot, józanoknak pálinka.

17:00-19:00 Hószobrászat: 3 fős csapatok engedik szabadjára fantáziájukat a művészetben.

19:00 A művészi alkotások kiértékelése, díjazása, valahol, egy pohárnyi meleg helyen.

Vagy a zárónap reggeli akkordjai:

10:00 Várjuk a felvonósokat…

10:15 Jó helyen várjuk?

10:30 Na, most vagyunk jó helyen!

11:00-12:30 Terepszemle

12:30-16:00 Kezdődhet a boHÓkÁsás! (…)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?