Júniusi időjárás lesz a hét első felében

Az április elején megszokottnál jóval melegebb lesz a jövő hét első felében Romániában. A hőmérők higanyszála akár 29 fokig is felkúszhat a meteorológusok szerint.

Hétfőn az ország nagy részében változó lesz az égbolt, futó záporokra elszórtan csak a hegyvidéken lehet számítani. A nap közbeni maximális hőmérsékleti értékek 11 fok (a tengerparton) és 26 fok (a Bánságban) között alakulnak. Hajnali ködképződés elszigetelten elképzelhető.

Kedden folytatódik a felmelegedés, a Bánságban már 28 fokot is mutathatnak nap közben a hőmérők, és továbbra is csak Dobrudzsában lesz április elejének megfelelő időjárás. Északon, északkeleten és a központi megyékben felhősödés várható, de számottevő csapadékra nem kell számítani. Hajnali ködképződés továbbra is elképzelhető.

Szerdán az évszakhoz képest rendkívül meleg lesz, és az ország nagy részében verőfényes időre lehet számítani. Villámlásoktól kísért futó záporok hegyvidéken elképzelhetők. A maximális hőmérsékleti értékek 13 fok (a Duna-deltában) és 29 fok (a Bánságban) között alakulnak. 

Kimaradt?