Kiskaput találtak a törvényen: rá lehet gyújtani egy konstancai bárban

Kiskaput találtak a dohányzásellenes törvényben egy konstancai bár tulajdonosai. A helyiségben zavartalanul lehet füstölni és iszogatni – számolt be a Digi24 televízió.

A létesítmény működtetői a törvénynek azt az előírását használták ki, hogy nem tilos a dohányzás magánlakásokban és bármilyen olyan helyiségben, ahol nem zajlik gazdasági tevékenység. Létrehoztak egy nonprofit szervezetet, amelynek a bár lett a székháza.

A Konstanca Rock Közösség Egyesületet a dohányzásellenes törvény életbe lépése előtt hozták létre. A bárba csak a tagok léphetnek be, akik eddig mintegy hatvanan vannak. Szeszesitalt is felszolgálnak, a vendégek pedig nem a fogyasztást fizetik ki, hanem adományokkal segítik az egyesületet. Így a hatóságok nem tudják bizonyítani, hogy a helyiségben gazdasági tevékenység zajlik.

"Nagy kár lett volna elveszíteni egy ilyen remek találkozóhelyet és szocializálódási lehetőséget" –  mondta az egyesület egyik tagja. A Digi24 megszólaltatott egy ügyvédet is, aki elmondta, hogy a dohányzásellenes törvény valóban nem alkalmazható az egyesület székházában rágyújtó tagokra.

Mint ismert, alig néhány nappal a jogszabály életbe lépése után a parlament máris a módosítását tervezi.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?