Decemberig maradnak a meztelen nők a magyar Playboyban

Az amerikai lapból már márciusban száműzték a pucér nőket, a magyar Playboyban viszont az év végéig még legeltethetik a szemüket azok, akik erre a fajta erotikára vevők - jelentette be a főszerkesztő.

Bár az amerikai anyalapból már eltűntek a teljesen meztelen modellek képei, a magyar Playboyban decemberig még biztosan lesznek meztelen nők - jelentette be Playboy-témájú blogján Bus István, a havilap főszerkesztője.

Mint arról beszámoltunk, a Playboy tavaly októberben jelentette be, hogy száműzik a lapból a pucér nős képeket, és márciustól a minőségi cikkekre helyezik a hangsúlyt. Erotikus fotók is lesznek persze, de nem teljesen pőre nőkkel - közölték.

A döntést a médiafogyasztási szokások változása indokolja: az interneten korlátlanul rendelkezésre áll a pornó, nem feltétlenül magazinokban keresik a meztelenséget az emberek. Nemhogy a visszafogott Playboy, de a pornómagazinok is elvesztették tabudöntögető potenciáljukat, kereskedelmi értéküket és kulturális relevanciájukat. A Playboy 1975-ös, 5,6 milliós példányszáma mára 800 ezerre esett vissza.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?