Sebastian Ghiță: Klaus Johannis a lemondását fontolgatja

Lemondását fontolgatja Klaus Johannis államfő Sebastian Ghiță szerint. Ezt a képviselőház szerdai ülésén jelentette ki a korrupcióval gyanúsított szociáldemokrata politikus-üzletember.

A képviselő „védőbeszédet” tartott az őrizetbe vétele és letartóztatása engedélyezéséről szóló szavazás előtt. A kényszerintézkedések jóváhagyását a korrupcióellenes ügyészség kérte a parlamenttől.

Felszólalásában Sebastian Ghiță az ártatlanságát hangsúlyozta, és azzal érvelt, hogy az ügyészség mára már az összes fontos állami tisztségviselőnek és politikusnak bűnvádi dossziét nyitott.

„Olyan Romániában élünk, amelyben Klaus Johannis a lemondását fontolgatja a felesége esetleges bűnvádi dossziéja miatt” – jelentette ki a képviselő. Sebastian Ghiță nem részletezte, hogy milyen bűncselekményekkel gyanúsíthatják Carmen Johannist és azt sem, hogy honnan szerezte az információit.

Az elnöki hivatalból származó források a HotNewsnak ostobaságnak nevezték Sebastian Ghiță kijelentéseit. „Nincs semmiféle dosszié és semmiféle lemondás” – nyilatkozta a neve vállalása nélkül a Klaus Johannis környzetéhez tartozó forrás.

Kapcsolódók

Kimaradt?