Újabb részletek derültek ki az óvodásokat ütlegelő igazgatónő ügyéről

Felkavaró részletek derültek ki az óvodásokat ütlegelő igazgatónő ügyéről - az Adevărul megszólaltatta a rendőrségi panasszal élő szülőket, volt alkalmazottakat.

Mint arról már beszámoltunk, néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy alapos gyanú szerint maga az igazgatónő ütlegelte a kisgyermekeket egy magánóvodában Bukarestben. A rendőrségi nyomozás megállapította, hogy a Flipper Garden óvoda illegálisan működik, hiszen nem kapott engedélyt az illetékes hatóságoktól. A kihallgatások az ügyben jelenleg is zajlanak.

Az igazgatónő ellen öt szülő tett feljelentést, ők a gyermekeiket kivették az intézményből. Az Adevărul tájékoztatása szerint a többi szülő a sajtóban közzétett felvételek ellenére sem lépett, gyermekeik továbbra is az óvodába járnak. A szülőkön kívül három volt alkalmazott is panaszt emelt az igazgatónő gyermekeket bántalmazó magatartása miatt.

„Erőszakkal nyomta le a torkukon az ételt”

Az egyik apuka beszámolója szerint kisfia karján még mindig látszanak a nyomok, ahogy erőszakkal megragadták. Az apa két gyermekét járatta az illegálisan működő intézménybe, havonta 1 600 lejt fizetett az ellátásukért. Beszámolója szerint az óvodában nem adtak a gyermekeknek vizet lefekvés előtt, hogy ne keljen a fürdőbe vinni őket.

Egy anyuka elmondta, kislánya torkán erőszakkal nyomták le az ételt. Más szülők beszámoltak arról, hogy gyermekeik nagyon stresszesek voltak, féltek, ha teljesíteniük kellett például ünnepekkor.

Egy volt alkalmazott vallomásában az áll, hogy az igazgatónő legtöbbször üvöltözött, kiabált a kicsikkel, pofonokat adott, meghúzta a hajukat, rángatta őket. Hangsúlyozta, hogy a szülők felelőssége egyáltalán nem elhanyagolható ebben az ügyben, hiszen legtöbb esetben szemet hunytak és hunynak gyermekeik lelki, fizikai bántalmazása előtt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?