A szokásosnál csendesebb volt a húsvéti hétvége Háromszéken

Baleseti szempontból a szokásosnál csendesebb volt a húsvéti hétvége Háromszéken. A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf megyei sürgősségi kórház szóvivője Nagy D. István arról tájékoztatta lapunkat, hogy a hosszú hétvége alatt 329 személyt láttak el a kórház sürgősségi osztályán.

A szokásoshoz képest megugrott ugyan az egészségügyi panaszokkal jelentkezők száma de nem volt számottevő az úgynevezett húsvéti panaszok száma, így összesen 4 ittas személyt láttak el a sürgősségen illetve 10 személy jelentkezett verekedés következtében szerzett sérülésekkel, közülük egy budapesti fiatalt kellett kórházba utalni felkar töréssel.

Nagy D. István szerint a kórház belgyógyászati osztályát 107 beteg kereste fel, ők vélhetően a húsvéti időszakra jellemző túlétkezés miatt betegedtek meg. A szóvivő szerint a hosszú hétvégén a szokásosnál többet, szám szerint 19 személyt utaltak a kórház pszichiátria osztályára, az ünnepek idején ugyanis rendszerint jelentkeznek a depresszióval küszködők vagy magányos személyek.

A Kovászna megyei rendőrség is fokozott figyelmet szánt az ünnepi időszakban a közbiztonság biztosításának, így száz rendőrt vezényeltek az utcákra. A hosszú hétvége alatt 40 ellenőrző akciót szerveztek és 11 bűncselekményt azonosítottak. Összesen 249 pénzbírságot osztottak ki 57.020 lej értékben, tájékoztatott Nicoleta Marin szóvivő. Hozzátette: a húsvéti időszakban 13 hajtási jogosítványt vontak be Háromszéken, legtöbbet ittas vezetés miatt. 

Kimaradt?